Alice´s sjokoladekake

Dette er vinneren av sjokoladekakekonkurransen høsten 2011 av Alice Hald Clark fra Sandnes.


INGREDIENSER:

BUNN
300 g margarin
300 g kokesjokolade
5 dl sukker
6 stk egg
4 dl hvetemel
4 ts vaniljesukker
1,5 ts salt

SJOKOLADEKREM
3 stk egg
200 g sukker
100 g kokesjokolade
200 g margarin
1,5 dl kremfløte

PYNT
200 g marsipan
200 g kokesjokolade, sjokoladekjeks, etter eget ønske

 

FREMGANGSMÅTE:

Denne kaken er seig og kremet i konsistensen og så god at du garantert må ha to stykker. Den er en skikkelig «vitaminbombe», og inneholder over 600 gram sjokolade (pynten inkludert).

Du trenger to 24 cm former.

Bunn
Smelt margarin og sjokolade i en gryte på svak varme. Pisk egg og sukker til eggedosis og sikt inn hvetemel, vaniljesukker og salt. Bland i den smeltede margarin/sjokoladeblandingen. Fordel røren i to 24 cm former og stek i forvarmet ovn ved 175 C i 30 minutter.

Dronningsjokoladekrem
Smelt margarin og sjokolade over svak varme. Tilsett øvrige ingredienser og kok opp under omrøring. Avkjøl kremen til den er helt kald, og pisk den opp med en miksmaster.

Legg den ene kakebunnen på et fat. Bre kremen over kaken og legg på den andre bunnen.

Pynt
Kjevle ut et marsipanlokk som et like stort som kaken og legg oppå. Kanten lager du slik: Smelt sjokoladen og ha den over i en plastpose som du klipper ett lite hull i det ene hjørnet. Klipp deretter en lang remse med bakepapir. Den skal være litt bredere enn kaken er høy og så lang at den akkurat når rundt kaken.

Legg bakepapiret på et bord, (legg eventuelt et annet bredere papir under. Da blir det ikke så mye søl). Lag deretter sikksakk-mønster med sjokolade over hele papirstrimmelen og vent til det har stivnet. Løft forsiktig strimmelen opp og sett den rundt kaken. Trekk deretter forsiktig bakepapiret av. Pynt med valgfri sjokolade oppå kaken.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top