Sjokoladebegjær

2367

Ingredienser

Sjokoladebunn med pekannøtter
1 liten langpanne ca. 25 x 35 cm
125 g. kokesjokolade
125 g. smør
2,5 dl. sukker
3 små egg
1,5 dl. hvetemel
1 ts. bakepulver
1,5 dl. pekannøtter evt. valnøtter, peanøtter

Sjokoladekrem
1 1/4 dl melk
1 1/4 dl fløte
30 g sukker
3 eggeplommer
4 1/2 dl fløte, piskes til myk krem
320 g sjokolade 60-70 prosent

Sjokoladeglasur
2 dl fløte
200 g sjokolade, finhakket

Syrlig bringebærsaus
200 g fryste bringebær
saften av 1/2 sitron
sukker eller melis


Fremgangsmåte

Kle en langpanne med bakepapir og varm ovnene til 165 grader. Finhakk sjokoladen og smelt smøret. Rør sjokoladen sammen med det smeltede smøret. Visp sammen egg og sukker, tilsett sjokoladeblandingen, og rør godt.

Rør inn hvetemel blandet med bakepulver. Bland til slutt inn nøttene, og hell røren over i langpannen. Stek kaken i ca. 25 min. Avkjøl og skjær kaken i brede bånd. Rester kan pakkes godt inn og fryses til senere bruk.
Sjokoladekrem Kok opp melk og fløte. Rør sammen sukker og eggeplommer. Hell den varme fløtemelken over eggeplommene mens du rører. Ha alt tilbake i kjelen og varm forsiktig under stadig omrøring til blandingen tykner noe. Sil sausen over den finhakkede sjokoladen. Rør godt til du får en glatt, blank og elastisk sjokoladerøre (bruk gjerne en stavmikser) og vend inn kremen.

Kle en brødform, 1 1/2 l, med bakepapir. Bruk helst en brødform med rette kanter. Legg først i sjokoladebunnen og hell sjokoladekremen over.

Sett kaken i fryseren i minst 6 timer.
Sjokoladeglasur Glaser kaken mens den er frossen. Ta den ut av formen og sett kaken på en liten kakering el.l. Kok opp fløten og hell den over sjokoladen. Rør godt, men prøv å unngå bobler i glasuren.

Hell glasuren jevnt over kaken. Bruk en stor stekespade (palett) eller baksiden av en brødkniv, og dra forsiktig over overflaten slik at den blir jevn og glatt. Løft kaken raskt over på fatet den skal stå på, og la kaken tine i kjøleskapet.
Syrlig bringebærsaus Tin bringebærene og kjør dem i en hurtigmikser sammen med sitronsaften.

Smak sausen til med sukker eller melis. Gni sausen igjennom en sil for å fjerne frøene. Kaken kan lages mange dager i forveien og oppbevares i fryseren. Glaser den samme dag som du skal server den, og sett den til tining i kjøleskapet, minst to timer. Kaken kan også lages i en brødform eller lignende. Du kan godt bruke en ferdig sjokoladekakevariant eller f.eks. makroner som bunn.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top